Studietur til Praha 2016.


Vi hadde en kjempehyggelig tur med mange interessante opplevelser.
Ellen Runderheim tok oss med på byvandring etter ankomst onsdag. Vi gikk gjennom gamlebyen, over Karlsbroen og opp til borgen. Omvisningen ble avsluttet med felles middag i en ølstue.
Torsdag besøkte vi først etnologisk museum hvor vi så på tradisjonelle drakter og fikk vite litt om gamle Tsjekkiske skikker og tradisjoner. Turen gikk deretter til bymuseet som huser en ...fantastisk modell av Praha. På kvelden hadde Ellen bestilt bord oss på en hyggelig tradisjonell restaurant.
Fredag gikk turen til Brumovice utenfor Brno. Her er en butikk som har et av Tsjekkias beste utvalg av metervare og alt som skal til for å lage »kroje» , den Tsjekkiske bunaden. Vi fant fort ut at de også hadde masse som vi kunne bruke til våre bunader. Det ble en lang dag med mye reising og de som ikke fant sengen da vi var tilbake, avsluttet dagen med middag i hotellets utmerkede restaurant.
Tusen takk til Ellen som planla opplegget for turen, som guidet oss rundt og fortalte om Tsjekkias spennende historie, og som var en sprudlende turkamerat.